Lokaal in de top 3
in Google als
tegelzetter restaurant schilder makelaar klusser automonteur

Meer contactaanvragen en omzet door de concurrentie te verslaan in de gratis zoekresultaten van Google.

Vraag nu optimalisatie aan voor jouw website

zij gingen je voor
Een greep uit onze geoptimaliseerde websites
liselot-kamphuis-fotografie
"newborn fotografie almelo"
"videoproductie almelo"
"rijboormachine"
"fortnite quiz"
tuffel
"apple store almelo"
klussendienst-rodith
"klussendienst hengelo"
"tv reclames van dit moment"
waar zijn wij goed in?

SEO in Almelo

Door gestructureerde zoekmachine optimalisatie laten wij jouw website hoger scoren in de gratis zoekresultaten van Google en zorgen wij voor meer potentiële klanten voor jouw bedrijf.

seo almelo
zoekmachine optimalisatie Almelo

Gratis SEO scan

TIP

Wil jij meer organisch verkeer trekken naar je website om meer omzet, leads en naamsbekendheid te creëren? Laat je website optimaliseren voor Google met een gratis SEO scan door Bureau Bliksem.

Jouw voordelen:

 • Gratis en vrijblijvend
 • Direct toepasbaar actieplan
 • Geschikt voor alle websites

On-page optimalisatie

Een website die sterk in z’n structuur en techniek is, legt een perfecte basis voor zoekmachine marketing. Met On-page optimalisatie begrijpt Google je website beter. Waardoor een hogere positie in de zoekresultaten behaald wordt.

Daarom On-page optimalisatie:

 • Het fundament van zoekmachine marketing
 • Je website op techniek laten verbeteren
 • Je website op structuur laten verbeteren
bureau bliksem SEO Almelo
SEO in Almelo

Zoekwoorden analyse

Trek meer organisch verkeer naar je website met een gedegen zoekwoorden onderzoek door Bureau Bliksem. Creëer nieuwe marktkansen en haal meer verkopen en leads uit je website door relevante content te maken op basis van zoekintentie van je doelgroep.

Daarom een zoekwoorden analyse:

 • Meer organisch verkeer door nieuwe relevante content
 • Ontdek zoekwoorden met een hoge conversiewaarde
 • Beïnvloed het verkoopproces van je doelgroep

Concurrentieanalyse

Om je positie in Google te verbeteren is een analyse van je concurrenten belangrijk. Breng in kaart hoe de concurrentie scoort in Google en laat je website vervolgens optimaliseren om de concurrentie te verslaan in de zoekresultaten.

Daarom een concurrentieanalyse:

 • Breng in kaart waar jouw website tekort komt
 • Creëer betere content dan je concurrenten
 • Analyse van het backlinkprofiel van je concurrenten
SEO door Bureau Bliksem Almelo

Google Analytics implementatie

Een goede implementatie van Google Analytics is van essentieel belang. Verzamel accurate data om data-driven marketingkeuzes te maken en maximaal resultaat te halen uit je website. 

Daarom Google Analytics:

 • Observeer het gedrag van je websitebezoekers
 • Kom erachter waar het verkeer vandaan komt
 • Implementeer conversiedoelen

Google Search Console implementatie

Houd je prestaties binnen Google bij met Search Console. Manage en monitor hoe je website presteert in de zoekresultaten van Google. 

Daarom Google Search Console:

 • De mogelijkheid om je sitemap in te dienen
 • Kom erachter op welke zoekwoorden je wordt gevonden
 • Geef Google de opdracht om individuele URL’s te crawlen
recente

SEO blogs

google mijn bedrijf aanmaken uitgelichte afbeelding
Lokale SEO

Handleiding | Google Mijn Bedrijf

In deze handleiding leggen we uit hoe je een Google Mijn Bedrijf aanmaakt, verifieert en optimaliseert om beter zichtbaar te zijn in de lokale zoekresultaten van Google.

Zoekmachine optimalisatie almelo

Veelgestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen over SEO van onze opdrachtgevers voor je samengevat. 

Wat betekent SEO?

SEO betekent Search Engine Optimization. In Nederland ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. SEO is het proces van het optimaliseren van een website om meer kwalitatieve verkeer naar je website te genereren uit de organische zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.

Zoekmachine optimalisatie is in de loop der jaren complexer geworden. Hoog scoren in Google door zoekwoorden te herhalen in je content is achterhaald en werkt niet meer. Tegenwoordig is een doordachte SEO-strategie nodig welke bestaat uit degelijk zoekwoorden- en concurrentieonderzoek, een technische goede website en linkbuilding.

Waarom SEO?

Consumenten beginnen hun zoektocht voor een vraagstuk bij een zoekmachine als Google. Het is lucratief om vindbaar te zijn op zoektermen die relevant zijn voor jouw bedrijf.

Organisch vindbaar zijn in de zoekresultaten van Google is een online marketing strategie welke zeer rendabel kan zijn op de lange termijn. SEO zorgt op termijn voor gratis bezoekers naar je website door:

 • Je website juist te optimaliseren voor zoekmachines zodat Google de informatie op je website goed begrijpt en correct indexeert en weergeeft in de zoekresultaten
 • Relevante en waardevolle content te maken voor je doelgroep. Jouw website biedt dé beste oplossing voor de zoekintentie van de gebruiker in Google.
 • Een SEO-specialist in de armen te nemen die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en trends van SEO, en er alles aan doet om het algoritme van Google te kraken.

Hoe werkt SEO?

SEO is meer dan het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Het gaat erom dat je begrijpt wat de zoekintentie is van mensen die online naar iets zoeken. Zoekmachines zijn er om het beste antwoord te geven op de zoekopdracht van de consument.

De consument verwacht dat Google de beste resultaten weergeeft voor hun zoekopdracht. Google heeft daarom een belangrijk doel: het weergeven van de meest relevante informatie voor hun gebruikers.

Dit bereikt Google door content op het internet op te sporen. Een proces dat crawling en indexatie wordt genoemd door Googlebot.

Helpt SEO voor mijn bedrijf?

SEO is een zeer lucratieve manier van online marketing. Het helpt je om meer gratis bezoekers te trekken naar je website. SEO wordt pas goed ingezet wanneer bezoekers evolueren naar klanten van je bedrijf.

SEO gaat daarom samen met conversie optimalisatie. Door weloverwogen keuzes te maken in bijvoorbeeld het design van je website, kan de bezoeker gestuurd worden om een conversie te maken. Een SEO-specialist is van meerwaarde wanneer hij bezoekers op je website kan aansporen tot een gewenste actie te doen zoals:

 • Het inschrijven van een nieuwsbrief
 • Het kopen van een product
 • Het invullen van een contactformulier
 • Het maken van een contactmoment via een bel of e-mail knop

Lees onze complete gids voor lokale SEO om te leren hoe je jouw bedrijf vindbaar maakt in de lokale zoekresultaten van Google.

Wanneer zie ik de resultaten van SEO?

Het duurt ongeveer 1 tot 3 maanden wanneer de eerste resultaten van zoekmachine optimalisatie te zien zijn. In ongeveer 6 tot 8 maanden kunnen significante ROI-analyses van SEO gemaakt worden. Hoe snel je resultaten ziet is afhankelijk van kennis en ervaring van de SEO-specialist waarmee je samenwerkt.

SEO is geen hogere wiskunde, maar het vereist geduld en tijd. Zo zijn er technische aanpassingen nodig op je website, zoekwoorden- en concurrentieanalyses en links vanuit andere autoritaire websites op het internet om de populariteit van jouw website een boost te geven.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEO staat voor Search Engine Optimisation en SEA staat voor Search Engine Advertising. SEA is een overkoepelende afkorting voor betaald adverteren binnen zoekmachines. Betaald adverteren binnen Google is mogelijk via Google Ads. Voorheen ook wel bekend als Google Adwords.

Veel bedrijven zetten zowel SEO en SEA in voor meer exposure in de zoekresultaten en om bezoekers op hun website te krijgen. 

Zijn er doe-het-zelf SEO-activiteiten?

 1. Begin met het de-indexeren van pagina’s op je website die weinig tot geen content hebben. Dit zijn pagina’s die minder dan 300 woorden hebben. In veel gevallen ziet Google dit als magere (thin) content. Draait je website op WordPress? Dan kan je eenvoudig met Yoast SEO plugin pagina’s de-indexeren.
 2. Controleer de opmaak en structuur van je pagina’s. Spoor dubbele pagina titels, meta-omschrijvingen, kopteksten en alinea’s op en maak deze uniek. 
 3. Met tools als Ahrefs of SEMRush kun je zoektermen vinden waar de concurrentie hoog mee scoort in Google. Een vervolgstrategie is om de content van je concurrent te bestuderen en veel beter te maken voor je eigen website.

Is mijn website geïndexeerd door Google?

Ga naar Google en type in site:www.jouwwebsite.nl (vervang jouwwebsite met de naam van je website).

De zoekresultaten tonen nu alle geïndexeerde pagina’s van jouw website.

Tip: controleer of je paginatitels en meta-omschrijvingen uniek zijn. Vraag je zelf ook af of het pakkende teksten zijn die ervoor zorgen dat gebruikers in Google willen doorklikken naar jouw website.

Wat is de beste SEO Plugin voor WordPress

Yoast SEO is meest populaire plugin voor SEO voor WordPress. De basisfunctionaliteiten van Yoast helpen je op weg met het optimaliseren van je website in WordPress. Met Yoast kan je onder andere:

 • Pagina’s die geen waarde hebben voor Google, zoals pagina’s met magere content, tags, categorieën en taxonomieën, de-indexeren.
 • Pagina titels en metaomschrijvingen optimaliseren voor zoekwoorden waar je op wilt scoren
 • Sitemap.xml en robots.txt bestanden aanmaken om crawlability van Googlte te stimuleren
 • Open Graph data aanmaken voor social media kanalen als Twitter en Facebook.

Wat is het verschil tussen contentmarketing en SEO?

Contentmarketing is een proces van het maken van unieke en waardevolle content voor je doelgroep. Vaak zonder verkoopdoel en bedoelt voor branding van je bedrijf.

SEO en contentmarketing zijn onafscheidelijk van elkaar. Sterke SEO gaat niet zonder het maken van waardevolle en relevante content voor je doelgroep.

Meer informatie? Afspraak maken? Let's talk!

Heb je vragen of opmerkingen, wil je een afspraak maken of wil je meer weten over zoekmachine marketing? Neem gerust contact met ons op.