huisstijl laten ontwerpen

Een consistente uitstraling door een doordachte huisstijl

Een doordachte huisstijl zorgt voor een uniforme bedrijfsuitstraling. Een huisstijl dat op elkaar is afgestemd is voor elk bedrijf, groot en klein, een belangrijke investering.

huisstijl laten ontwerpen bureau bliksem almelo

Huisstijl voorbeelden

Wij hebben uiteenlopende huisstijlen gemaakt voor verschillende soorten bedrijven. Centraal staat altijd een design dat naadloos aansluit met het wie-wat-waarom van het bedrijf. Wij laten onze voorbeelden graag spreken.

huisstijl ontwerpen in een flits

Onze werkwijze

Het grootste voordeel van Bureau Bliksem is dat wij een huisstijl ontwerp in een flits opleveren. Door onze creativiteit te bundelen met de juiste tools, weten wij een huisstijl ontwerp binnen 1 week op te leveren. Zo doen we dat:

1. Briefing

In een kennismakingsgesprek stellen we een aantal vakgerichte vragen. We luisteren aandachtig naar je wensen en duiken diep in het wie, wat en waarom van je organisatie. Zo weten we een huisstijl te ontwerpen die aansluit met het DNA van je bedrijf.

2. Schetsfase

De informatie uit de briefing nemen wij mee naar de schetsfase. We gaan nu een aantal digitale concept logo's ontwerpen met aansluitende ontwerpen voor visitekaartjes, briefpapier en enveloppen.

De ontwerpen verpakken wij in een aantrekkelijke presentatie. Daarnaast maken wij een aantal mock-up voorbeelden.

Met een mock-up voorbeeld laten wij zien hoe de ontwerpen fysiek eruit gaan zien.

3. Feedbackronde

De concepten presenteren wij in een feedbackronde. Tijdens deze meeting onderbouwen wij de fundamentele keuzes die wij gemaakt hebben voor de ontwerpen.

Tijdens de feedback ronde horen wij graag van wat je vindt van de ontwerpen. We horen graag waar de voorkeur naar uit gaat of dat er misschien nog aanpassingen eventueel nodig.

4. Revisie

Tijdens de revisie passen wij de ontwerpen naar jouw wens aan. Dit doen we totdat je tevreden bent met het eindresultaat.

5. Oplevering

Gefeliciteerd! Je huisstijl ontwerp is gereed. Je krijgt het logo in verschillende bestandsformaten opgeleverd. Zo kun je het logo voor elk doeleinde toepassen.

De PDF-bestanden van de media-uitingen kunnen rechtstreeks doorgezet worden naar de drukkerij voor productie.

Daarom samenwerken met Bureau Bliksem

 • Ervaring met ontwerp sinds 2005
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Persoonlijke aandacht

Sinds 2005 werken wij met onbeschrijfelijk veel passie en liefde voor ons vak. De kick halen wij uit tevreden klanten. Daarom ontwerpen wij door totdat jij écht tevreden bent met het resultaat.

Geen ontwerp klus is ons te groot. Voor elke branche maken wij een geschikt ontwerp. Dat bereiken we alleen door de juiste persoonlijke aandacht te geven aan onze klanten.

tim van der merwe
De ontwikkeling van het grafische ontwerp van onze visitekaartjes was erg snel geleverd. Ook voldeed het ontwerp aan al onze eisen.
Tim van der Merwe
Tinnik Design

Mijn website is gebouwd door Bureau Bliksem. We hebben een paar uur om de tafel gezeten en ik heb kunnen vertellen hoe en wat ik wil met mijn website. Ik heb de website aangeleverd gekregen precies zoals ik het wilde.

wesley kempees
Black Smoke Tattoo
tim dalhoeven
Fantastisch geholpen door Bureau Bliksem. Jerry weet waar hij het over heeft en de samenwerking verloopt heel fijn. Reageert erg snel en is zeer professioneel. Ik raad hem ten zeerste aan!
Tim Dalhoeven
Hojeba Videoproducties
5 / 5 op basis van 7 beoordelingen

Huisstijl ontwerp aanvragen

Zet ons aan het werk door jouw huisstijl ontwerp aan te vragen. Vul het onderstaande formulier in en wij sturen je binnen twee werkdagen, geheel vrijblijvend, een goed voorstel.

huisstijl ontwikkeling icoon
Huisstijl ontwerp

Dit krijg je:

 • Een logo, visitekaart, briefpapier en enveloppe ontwerp
 • Eerste voorbeelden binnen 1 week
 • Onbeperkt aantal ontwerprevisies
 • Logo in grijs- en kleurtinten
 • Logo in .eps formaat
 • Logo in (transparant) .png formaat
 • Logo voor social media
 • Mock-up voorbeelden
 • Volledig eigendomsrecht
huisstijl ontwerp

Veelgestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen over een huisstijl voor je samengevat. Zo houden wij de focus van de opdracht op het eindproduct en kunnen we doelgericht te werk gaan.

Wat is een huisstijl?

Een huisstijl is een fysieke uitdrukking van het merk van je bedrijf. Een verlengstuk van de cultuur van je bedrijf die tot uiting komt in een communicatiestijl.

Het is een fundament onderdeel van het imago van je bedrijf. Een doordachte huisstijl benadrukt de persoonlijkheid van je organisatie en laat je onderscheiden van de concurrentie.

merkelementen bureau bliksem

Hiërachie van merkelementen: merk, huisstijl en logo

Een logo een een grafisch element dat bondig een bedrijf identificeert. Een manier om een product, dienst, organisatie of individu visueel te representeren. Meestal in de vorm van een beeldmerk, woordmerk of een combinatie van beiden. Een effectief logo ontwerp is onderdeel van een sterk merk.

Een huisstijl laat het totale plaatje zien van alle visuele en emotionele aspecten van een bedrijf. De huisstijl wat altijd doorgevoerd in alle uitingen die het bedrijf naar buiten brengt. Dit zorgt voor een consistent geheel.

De stijlregels die bedacht zijn bij het ontwerpen van een huisstijl, worden vastgelegd in een huisstijlhandboek. Een huisstijlhandboek heeft als doel de consistentie van de huisstijl te bewaken. Het houden aan van de stijlregels heeft impact op het imago, tone of voice, uiterlijk en gevoel van het bedrijf.

Wat hoort bij een huisstijl?

huisstijl ontwerp bureau bliksem

Het ontwerp van een huisstijl wordt toegepast op verschillende uitingen. Laat je een huisstijl ontwerpen door Bureau Bliksem? Dan leveren wij de volgende uitingen op:

Waar moet een goede huisstijl aan voldoen?

Een huisstijl ontwerp moet visueel en conceptueel aansluiten bij je bedrijfsdoelstellingen en moet het vertrouwen en loyaliteit van je merk versterken. Een doordachte huisstijl is succesvol wanneer het op creatief en strategisch gebied impact maakt.

Creatief
Een huisstijl maakt op creatief gebied impact wanneer het o.a. een logo bevat die:

 1. Een betekenis en een verhaal heeft
 2. Het merk laat onderscheiden van de concurrenten
 3. Sterk in zijn eenvoud is
 4. Functioneert op diverse online- en offline uitingen

Visuele elementen van de huisstijl worden toegepast met een reden. Er zit altijd een gedachtegang in de gekozen kleur en typografie van een huisstijl. Tevens moeten deze elementen consistent gebruikt worden binnen alle media-uitingen van het bedrijf.

Strategisch
Een huisstijl maakt op strategisch gebied impact. Het versterkt het vertrouwen en geloofwaardigheid van je bedrijf. Een goede huisstijl spiegelt de kwaliteit van jouw producten, diensten en reputatie. Het laat potentiële klanten kiezen voor jou in plaats van de concurrent.

Waarom is een huisstijl belangrijk?

Een sterke huisstijl is belangrijk voor elk bedrijf. Een huisstijl ondersteunt de communicatie tussen de doelgroep en het bedrijf. Door een huisstijl begrijpen mensen het bedrijf eerder te herkennen. Dit komt door het consistente ontwerp dat toegepast wordt op diverse uitingen.

Voordelen van een huisstijl:

 • Differentiatie en zichtbaarheid – Een bedrijfslogo is het meest zichtbare aspect van de huisstijl van een bedrijf. Een goed logo laat een bedrijf zich onderscheiden van de concurrenten.
 • Identificatie – Nieuwe bedrijven richten zich meestal op lange termijn doelen en vergeten snel het gemak van identificatie van de organisatie. Elk bedrijf wordt makkelijker geïdentificeerd door het gebruik van een sterke huisstijl.
 • Imago en reputatie – Reputatie is een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap en de groei van je bedrijf. De kwaliteit van je product of dienstverlening moet overeenkomst met dat wat je uitstraalt met je huisstijl.
 • Controle en eigendom – Een huisstijl helpt je bij het domineren van de markt. Een sterke huisstijl zorgt ervoor dat klanten bewust zijn van jouw bedrijf, producten en diensten.

Hoe maak je een huisstijl?

De onderdelen van een huisstijl worden opgemaakt met software van Adobe. Concepten voor logo’s en bijbehorende media-uitingen maken wij op in Adobe Illustrator

De media-uitingen worden vervolgens op werkelijk formaat opgemaakt in Adobe InDesign en geëxporteerd als PDF-bestanden. 

De mock-ups voor onze ontwerpen maken wij op in Adobe Photoshop.

Wat kost een nieuwe huisstijl?

De kosten van een nieuwe huisstijl zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 1. De grootte van het project
 2. De grootte van het bedrijf
 3. De tijd die het ontwerpbureau nodig heeft voor het bedenken en maken van de huisstijl

De kosten voor het laten maken van een huisstijl voor grote organisaties variëren meestal tussen de €3500,– en €150.000.

De kosten van branding voor het midden en kleinbedrijf variëren tussen de €500,- en €2500,

Meer informatie? Afspraak maken? Let's talk!

Heb je vragen of opmerkingen, wil je een afspraak maken of wil je meer weten over het laten maken van een huisstijl? Neem gerust contact met ons op.