poster laten ontwerpen

Breng de boodschap over met een flitsende poster
 • Bereik je doelgroep
 • Trek de aandacht
 • Informeren
 • Goedkope marketing

Informeer de doelgroep op traditionele wijze met een aantrekkelijk poster ontwerp. Visualiseer je boodschap op groot formaat.

poster laten ontwerpen bureau bliksem

Poster design voorbeelden

Of je nu op zoekt bent naar een opvallend, statisch of informatief poster design, Bureau Bliksem ontwerpt een poster of flyer waarmee jij jouw boodschap op een duidelijke manier overbrengt. Bekijk hieronder een overzicht van posters die wij hebben ontworpen voor diverse doeleinden.

Daarom samenwerken met Bureau Bliksem

 • Ervaring met ontwerp sinds 2005
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Persoonlijke aandacht

Sinds 2005 werken wij met onbeschrijfelijk veel passie en liefde voor ons vak. De kick halen wij uit tevreden klanten. Daarom ontwerpen wij door totdat jij écht tevreden bent met het resultaat.

Geen ontwerp klus is ons te groot. Voor elke branche maken wij een geschikt ontwerp. Dat bereiken we alleen door de juiste persoonlijke aandacht te geven aan onze klanten.

tim van der merwe
De ontwikkeling van het grafische ontwerp van onze visitekaartjes was erg snel geleverd. Ook voldeed het ontwerp aan al onze eisen.
Tim van der Merwe
Tinnik Design

Mijn website is gebouwd door Bureau Bliksem. We hebben een paar uur om de tafel gezeten en ik heb kunnen vertellen hoe en wat ik wil met mijn website. Ik heb de website aangeleverd gekregen precies zoals ik het wilde.

wesley kempees
Black Smoke Tattoo
tim dalhoeven
Fantastisch geholpen door Bureau Bliksem. Jerry weet waar hij het over heeft en de samenwerking verloopt heel fijn. Reageert erg snel en is zeer professioneel. Ik raad hem ten zeerste aan!
Tim Dalhoeven
Hojeba Videoproducties
5 / 5 op basis van 7 beoordelingen

Poster ontwerp aanvragen

Zet ons aan het werk door jouw poster ontwerp aan te vragen. Vul het onderstaande formulier in en wij sturen je binnen twee werkdagen, geheel vrijblijvend, een goed voorstel.

poster ontwerp icoon
Poster ontwerp

Dit krijg je:

 • Een uniek poster ontwerp
 • Opgeleverd in het gewenste formaat
 • Ook ideaal foor klein flyer formaat
 • Poster in .pdf formaat
 • Digitaal aangeleverd voor social media
 • Mock-up voorbeelden
ABRI POSTER ONTWERP

Veelgestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen over het laten maken van een poster voor je samengevat. We houden zo de focus op de ontwikkeling van het eindproduct.

Hoe groot is een poster?

Het formaat van je poster is afhankelijk van het doel van de poster en waar het medium uiteindelijk opgehangen wordt. Posterformaten worden vaak onderverdeeld tussen klein, gemiddeld en groot formaat.

hoe groot is een poster bureau bliksem
 • Klein formaat
  Het kleinste formaat voor een poster is A3 (297 x 420 mm). Dit formaat is twee keer het formaat van een standaard A4 papiertje die je gebruikt voor een printer. Dit formaat wordt vaak gebruikt voor affiches die geplakt worden op muren of prikborden.
 • Gemiddeld formaat
  Het volgende formaat dat iets groter is dan A3 is een A2 (420 x 594 mm) poster. Dit formaat is perfect voor reclamedoeleinden in winkels. Een A2-poster is niet te groot en ook weer niet te klein. Perfect om de boodschap extra op te laten vallen.
 • Groot formaat
  Wanneer je wilt opvallen kies je voor een A1-formaat (594 x 841 mm) of A0-formaat (841 x 1189 mm) poster. Dit is een standaard formaat wat vaak gebruikt wordt door poppodia en evenementhouders.

  Deze formaten zijn uiterst geschikt voor beurzen en evenementenhallen. Dankzij het groot formaat is er genoeg ruimte om informatie en design te combineren met elkaar.

Waar moet een goede poster aan voldoen?

Een goede poster voldoet aan de volgende eisen:

 • Trekt aandacht
  Een poster moet aandacht trekken. Dit bereik je meestal door een sprekende foto of een opvallende koptekst te verwerken in het design van je poster. Veel posters maken gebruik van onrealistische fotomanipulaties of shockerende afbeeldingen om de aandacht te trekken. Een andere strategie is het toepassen van witruimtes. Op deze wijze trek je de aandacht naar het element wat het meest belangrijk is.
 • Less is more
  Vaak zegt enkel een afbeelding of een slagzin meer dan duizend woorden. Wil je mensen laten informeren? Laat ze dan doorverwijzen naar een website waar dieper in de details van een product, dienst of evenement getreden wordt. Prop je een poster vol met woorden? Dan is de kans groot dat mensen de poster negeren.
 • Typografie
  Wees creatief in het gebruik van typografie. Probeer op te vallen door geen standaard fonts te gebruiken zoals Arial of Comic Sans. Probeer aan de andere kant niet de meest exotiche fonts te gebruiken. Vaak zijn deze niet leesbaar. Zoek altijd een balans tussen leesbaarheid en mooiheid van een lettertype.
 • Balans in de compositie
  Laat het meest belangrijke altijd opvallen door het inzetten van een grote lettertype of contrast in het kleurgebruik. Voor de informatie die wat minder belangrijk is, pas je een kleinere lettergrootte en een onopvallende kleur toe. Werk altijd van belangrijk naar minder belangrijk.Probeer het oog te sturen naar belangrijke elementen op de poster door het gebruik van fotografie of iconen.
 • Kleurgebruik
  Verwerk de kleuren van je huisstijl in de poster om de herkenbaarheid te vergroten. Daarnaast kun je verschillende kleurcontrasten toepassen om elementen te versterken het design. Bekijk ook eens Adobe Color om tot inspiratie te komen voor kleurgebruik van je poster.

Wat zet je op een poster?

Een poster heeft altijd als doel om mensen over te zetten tot actie. Dit zijn de meest belangrijke elementen die op een poster moeten staan:

 • Een belangrijke communicatieboodschap
 • Een call-to-action zoals: bestel nu, bel nu. surf naar
 • Een actie element zoals een korting die maar tijdelijk geldig is
 • Logo van de organisatie
 • Een line-up van de artiesten in het geval van een feest
 • Contactgegevens

Hoe maak je een goede poster?

Een goede poster maken wij op met een combinatie van verschillende programma’s. Wij gebruiken Maxon Cinema 4D, Adobe Photoshop en Adobe InDesign.

Wat kost een poster ontwerp?

De kosten voor het laten maken van een poster zijn vaak afhankelijk van de ervaring van de ontwerper en de tijd hij krijgt voor het ontwerp. 

De ontwerper heeft vanzelfsprekend meer tijd nodig voor de opdracht als er:

 1. Een custom-made illustratie gemaakt moet worden
 2. Foto’s vrijstaand gemaakt moeten worden
 3. Eigen foto’s geschoten moeten worden.

De prijzen variëren tussen de €100,- en €450,-. Daarbij geldt: hoe hoger de prijs, hoe meer detail de ontwerper in het ontwerp kan verwerken.

Meer informatie? Afspraak maken? Let's talk!

Heb je vragen of opmerkingen, wil je een afspraak maken of wil je meer weten over het laten maken van een logo? Neem gerust contact met ons op.