Visitekaartjes laten ontwerpen

Een professionele indruk achterlaten bij je klanten

Een visitekaartje is een handig promotiemiddel om je contactgegevens achter te laten. Belangrijker: met een flitsend visitekaart ontwerp laat je een professionele indruk achter bij je gesprekspartners. 

visitekaartjes laten maken door bureau bliksem almelo

Visitekaartjes design voorbeelden

Het uitdelen van een onverzorgd visitekaartje dat niet in lijn is met de kwaliteit van jouw diensten of producten, laat geen goede indruk achter bij je klanten. En je contactgegevens krabbelen op een afgescheurd papiertje is not-done. Bureau Bliksem ontwerp professionele visitekaartjes met aandacht voor kwalitatief design. Wij laten onze voorbeelden spreken.

Visitekaartjes design

Tips voor een sterk visitekaartje

Voorkom verwarring

Je visitekaartje heeft als doel om jouw contactgegevens helder te communiceren naar je gesprekspartner. In het ontwerpproces van je visitekaartje is dit altijd onze focus.

Zorg voor een herkenbare uitstraling

Je bedrijfsnaam en logo moeten altijd duidelijk en herkenbaar zichtbaar zijn. Om de eenheid te waarborgen zorgen wij dat het ontwerp altijd naadloos aansluit bij de huisstijl van je bedrijf.

Zorg voor een ontwerp dat bij je past

Het visitekaartje van de directeur van een accountantsbureau is anders dan die van een zelfstandige en zijn klussenbedrijf. Wij zorgen altijd dat het ontwerp bij je bedrijf en de bijbehorende branche past.

Val op door iets anders te doen

Een standaard visitekaartje wordt vaak uitgewerkt op een liggend formaat van 85 bij 15 millimeter. Door een staand formaat toe te passen doe je het al anders dan de rest. Of maak je visitekaartje nog persoonlijker door naast je naam en functie een foto te gebruiken. 

Investeer in verschillende druktechnieken en papiersoorten

Professionaliteit zit ‘m in de details van je visitekaartje. Een iets dikker kaartje van 400 gram komt sterker over dan een standaard kaartje van 300 gram. Of creëer extra aandacht door het toepassen van een Spot-UV laag. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Zorg ervoor dat je een visitekaartje overhandigt waar jij trots op kunt zijn. Een kaartje die zich laat onderscheiden van twintig andere kaartjes die je gesprekspartner waarschijnlijk al in bezit heeft.

Laat je niet onderschatten door de waarde van een visitekaartje. Het laten opmaken van een professioneel ontwerp voor je visitekaartje is specialistenwerk. Daarom ben je bij ons aan het juiste adres.

visitekaartje laten ontwerpen in een flits

Onze werkwijze

Een voordeel van Bureau Bliksem is dat wij visitekaartjes in een flits opleveren. Door onze creativiteit te bundelen met de juiste tools, weten wij maatwerk visitekaartjes binnen twee dagen op te leveren. Zo doen we dat:

1. Briefing

In een eerste kennismakingsgesprek horen we aan hoe jouw ideale visitekaartje eruit moet komen te zien. Dit bereiken wij door een aantel vakgerichte vragen te stellen.

2. Schetsfase

De informatie uit het eerste gesprek nemen wij mee naar de schetsfase. Dit is ook het moment dat je materiaal aanlevert zoals je bedrijfslogo of foto's.

3. Feedbackronde

Tijdens de feedbackronde onderbouwen wij de fundamentele keuzes die wij hebben gemaakt voor het ontwerp van je visitekaartje.

Dit is het moment dat wij graag van je horen of je tevreden bent met het ontwerp of dat er nog aanpassingen nodig zijn om tot het perfecte visitekaartje te komen.

4. Revisie

Tijdens de revisie passen wij het visitekaartje naar jouw wens aan. Wij passen het ontwerp aan totdat jij 100% tevreden bent.

5. Oplevering

Gefeliciteerd! Het ontwerp van je visitekaartje is klaar. De visitekaartjes worden drukklaar opgeleverd, zodat je ze gelijk door kunt sturen naar de drukkerij. 

Geen zin om je te verdiepen in het drukproces? En wil je zeker weten dat de eindproductie van je visitekaartjes van hoge kwaliteit? Tegen een scherp tarief zorgen wij dat je visitekaartje gedrukt en bezorgd wordt.

Daarom samenwerken met Bureau Bliksem

 • Ervaring met ontwerp sinds 2005
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Persoonlijke aandacht

Sinds 2005 werken wij met onbeschrijfelijk veel passie en liefde voor ons vak. De kick halen wij uit tevreden klanten. Daarom ontwerpen wij door totdat jij écht tevreden bent met het resultaat.

Geen ontwerp klus is ons te groot. Voor elke branche maken wij een geschikt ontwerp. Dat bereiken we alleen door de juiste persoonlijke aandacht te geven aan onze klanten.

tim van der merwe
De ontwikkeling van het grafische ontwerp van onze visitekaartjes was erg snel geleverd. Ook voldeed het ontwerp aan al onze eisen.
Tim van der Merwe
Tinnik Design

Mijn website is gebouwd door Bureau Bliksem. We hebben een paar uur om de tafel gezeten en ik heb kunnen vertellen hoe en wat ik wil met mijn website. Ik heb de website aangeleverd gekregen precies zoals ik het wilde.

wesley kempees
Black Smoke Tattoo
tim dalhoeven
Fantastisch geholpen door Bureau Bliksem. Jerry weet waar hij het over heeft en de samenwerking verloopt heel fijn. Reageert erg snel en is zeer professioneel. Ik raad hem ten zeerste aan!
Tim Dalhoeven
Hojeba Videoproducties
5 / 5 op basis van 7 beoordelingen

Visitekaartjes aanvragen

Zet ons aan het werk door jouw visitekaart ontwerp aan te vragen. Vul het onderstaande formulier in en wij sturen je binnen twee werkdagen, geheel vrijblijvend, een voorstel.

visitekaartje laten ontwerpen icoon
Visitekaart ontwerp

Dit krijg je:

 • Een professioneel visitekaart ontwerp
 • Ontwerp voor- en achterzijde
 • Eerste voorbeeld binnen 3-4 dagen
 • Onbeperkt aantal ontwerprevisies
 • Drukklaar opgeleverd
 • Mock-up voorbeelden
 • Volledig eigendomsrecht
Visitekaart ontwerp

Veelgestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen over visitekaartjes voor je samengevat. Zo houden wij de focus van de opdracht op het eindproduct en kunnen we doelgericht te werk gaan.

Wat moet er op een visitekaartje staan?

Welke informatie op een visitekaartje moet staan is een veelgestelde vraag van onze klanten. Een goed opgemaakte visitekaartje kent een gezonde balans tussen de communicatie van de juiste informatie en een aantrekkelijk design.

We zijn genoeg visitekaartjes tegengekomen die niet goed communiceren hoe je in contact moet komen met de afzender van het kaartje. En dat is juist het doel van een visitekaartje.

Elk visitekaartje moet de basis bevatten. Dit zijn een aantal elementen die een goed visitekaartje nodig heeft:

 • Een bedrijfslogo en slagzin
 • Een naam en functie
 • Een telefoonnummer, WhatsApp-nummer of e-mailadres
 • Een URL van je website of webshop
 • De URL’s van social media profielen
 • Een call-to-action (optioneel)
 • Een promotie (optioneel)
 
Heb je nog geen bedrijfslogo of wil je de huidige identiteit van je bedrijf vernieuwen? Kies voor een logo ontwerp of huisstijl ontwerp door Bureau Bliksem.

Hoe groot is een visitekaartje?

Hoe groot is een visitekaartje Bureau Bliksem

Het standaard formaat van een visitekaartje is 85mm x 55mm. Dit is het werkelijke formaat van het gedrukte visitekaartje.

Bij het ontwerp van visitekaartjes passen we afloop van 3mm toe. Het visitekaartje wordt hiermee aan alle zijden met 3mm verlengd. Door het aangeven van een afloop wordt het kaartje door de drukkerij correct afgesneden. Zo voorkomen we lelijke witranden op het visitekaartje.

Hoe maak je een visitekaartje?

Professionele visitekaartjes maken wij in Adobe Indesign in combinatie met Adobe Illustrator.

Waarom een visitekaartje?

Wij hebben de vijf belangrijkste redenen opgesomd waarom een fysiek kaartje nog steeds belangrijk is voor je bedrijf:

 1. Digitaal contactinformatie uitwisselen is onpersoonlijk
  Netwerken gaat om échte connecties maken. Het uitwisselen van contactinformatie via e-mail of chat is gemakkelijk, maar niet persoonlijk. Een mooi opgemaakt visitekaartje maakt een sterker indruk.

 2. Visitekaartjes zijn efficiënte direct marketing tools
  Zoekmachine optimalisatie, betaalde advertenties en e-mailmarketing doen het uitstekend om nieuwe leads en potentiële klanten binnen te halen. Maar niets is sterker dan een persoonlijke ontmoeting afsluiten met een stevige handdruk en het achterlaten van een visitekaartje.

 3. Visitekaartjes zorgen voor een eerste indruk van je merk
  Je wilt je nieuwe connecties achterlaten met een uitstekende eerste indruk van je bedrijf. Een sterk visitekaartje helpt je meer dan het achterlaten van enkel een telefoonnummer of een e-mailadres.

 4. Creatieve visitekaartjes worden gedeeld
  Een visitekaartje is een fysiek object dat achterblijft bij je nieuwe connectie. Je bedrijf blijft hen op deze wijze altijd volgen. Een creatief opvallend visitekaartje dat indruk maakt, wordt sneller gedeeld en getoond aan anderen. Dit vergroot kans op nieuwe leads en potentiële klanten.

 5. Een visitekaartje laat zien dat je goed voorbereid bent
  Je hebt ooit wel meegemaakt dat je gesprekspartner zijn contactgegevens achterliet op een afgescheurd papiertje. Niet de meest professionele benadering toch?

  Met een visitekaartje laat je zien dat je aandacht besteed aan de branding van je bedrijf. Het laat zien dat je goed voorbereid en een professional bent.

Waar moet een visitekaartje aan voldoen?

Ons advies is om niet te besparen op de kwaliteit van je visitekaartje. Een professioneel opgemaakt visitekaartje heeft veel meer waarde dan een budget visitekaartje dat geen impact creëert.

Als je budget het toelaat maak je het verschil door bijvoorbeeld te kiezen voor een dikker papiersoort of een speciale afwerkingen. Laat bijvoorbeeld je visitekaartje extra opvallen door een spot-uv laag toe te passen.

Welke functie zet je op je visitekaartje?

Als je een aangewezen functie hebt binnen een bedrijf, kun je ervoor kiezen om deze titel onder je naam te laten zetten op het visitekaartje.

Als ondernemer kun je ervoor kiezen om iets creatiever om te gaan met je functieomschrijving. Zolang de titel maar wordt begrepen bij de persoon waar je het kaartje achterlaat.

Een dragen creatieve titel op visitekaartje kan het dialoog met je gesprekspartner aanwakkeren. 

Waar laat ik visitekaartjes drukken?

Wij hebben een uitstekende ervaring met de print services van reclameland.nl Wij kiezen voor hen omdat zij kwalitatief produceren tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Wij ontzorgen je graag bij het laten printen van de visitekaartjes. En we adviseren onze klanten ook altijd om de eindproductie uit te besteden aan ons.

Zo garanderen wij dat de eindproductie precies eruit komt te zien zoals voor ogen hadden.

Wat kost een visitekaartje?

Wat een visitekaartje kost verschilt enorm en is meestal afhankelijk van de uitstraling en kwaliteit waarvoor je kiest. Vraag jezelf dan ook af: wil ik mijzelf onderscheiden met een professioneel kaartje? Of ben ik tevreden met een budget oplossing.

Er zijn online genoeg gratis templates te vinden voor een visitekaart ontwerp. Voor minder dan €50,- ben je dan al snel klaar. 

Wat je krijgt is een kaartje op basis van een sjabloon met standaard fonts, kleuren en iconen. Niet uniek want andere ondernemers hebben het kaartje ook aangeschaft.

De kosten voor het laten maken van een visitekaartje door een freelance designer of ontwerpbureau, variëren tussen de €150,- en €600,-. De kosten zijn meestal afhankelijk van de ervaring van de ontwerper en de tijd die nodig is om details te verwerken in het ontwerp.

Meer informatie? Afspraak maken? Let's talk!

Heb je vragen of opmerkingen, wil je een afspraak maken of wil je meer weten over het laten maken van visitekaartjes? Neem gerust contact met ons op.