55+ websites voor gratis afbeeldingen

55 websites voor gratis afbeeldingen

Het inzetten van professionele foto’s op je website en social media kanalen heeft een positieve impact op het imago van je bedrijf. Relevante afbeeldingen versterken je inhoud op en zorgen ervoor dat bezoekers langer actief blijven op je pagina of interactie aangaan met je berichten.

Google afbeeldingen

Het inhuren van een professionele fotograaf is soms niet mogelijk wegens gebrek aan tijd of geld. Als alternatief zoeken de meeste mensen hun foto’s al snel via Google Afbeeldingen.

Maar wist je dat de meeste afbeeldingen (foto’s, logo’s, illustraties foto’s, infographics e.d.) uit Google Afbeeldingen beschermt zijn met auteursrecht? Deze afbeeldingen mag je daarom niet zomaar ongevraagd gebruiken.

Het ongevraagd gebruiken van media uit Google Afbeeldingen is het schenden van het auteursrecht. Dit staat gelijk aan stelen en is een misdrijf waar een redelijke geldboete tegenover staat. Je kunt er vroeg of laat een hoop juridische problemen door krijgen.

Wil je per se toch die mooie foto uit Google Afbeeldingen gebruiken? Vraag dan toestemming aan de maker. In veel gevallen mag je, tegen betaling of een bronvermelding naar van de maker, de foto gewoon gebruiken.

Gratis plaatjes vinden voor je website

Gelukkig bestaan er websites waar fotografen toestemming hebben gegeven om hun foto’s gratis te gebruiken. Controleer altijd welke voorwaarden er zijn aan de foto die je gratis wilt downloaden. Sommige fotografen willen niet dat hun foto’s bewerkt worden of ingezet worden voor commerciële doeleinden.

Tips voor het inzetten van afbeeldingen op je website

Door het inzetten van relevante (gratis) afbeeldingen, zorg je voor een goede balans tussen tekst en media op je website. Daarnaast zorgen afbeeldingen ervoor dat bezoekers langer blijven hangen op je website. Dit is weer ten goede van de SEO van je website.

Zorg er daarnaast voor dat je gratis afbeeldingen altijd kleiner in resolutie maakt (in bijvoorbeeld Adobe Photoshop) en vervolgens comprimeert met een tool zoals compressor.io. Dit zorgt ervoor dat de bestandsgrootte van je afbeelding onder de 100kb blijft en daardoor snel laadt op je website. Lees meer over on-page SEO op onze website.

Lijst met gratis afbeeldingen

We hebben voor jou een lijst gemaakt met 55+ websites waar je gratis professionele foto’s en afbeeldingen download voor jouw website en sociale media berichten. Check de lijst en geef een boost aan jouw webdesign.

Video afspelen
Delen via
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Creatieve eigenaar van Bureau Bliksem. Zijn passie en liefde voor design en marketing ontstond in 2004 met vormgeven in Photoshop.
Meer over Jerry

Delen via
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin